Stefan Paul

Vandringar på Kalymnos

Du är inbjuden att vandra och vara en del av skönheten i Kalymnos historiska berg. En vandring i dessa berg är så mycket mer än att bara gå. Det är en yttre och inre resa genom Naturens fyra element. För varje meter Du går framåt återerövrar Naturen Dig. Du blir ett resonanskärl för bergens dova röst, ett möte av bestående värde. Jag Stefan Paul som Älskar dessa berg ser fram mot att få dela denna glädje med dig! Kalymnos och jag hälsar dig varmt välkommen och vår Hedersgäst skall du vara.
Stefan Paul

Nedan följer en kort beskrivning av vandringarna:

Hämta hem pdf-filen på vandringarna här

Pothia – Vathys

Ledstjärna för denna vandring är, att de nyanlända gästerna skall känna sig varmt välkomna till Kalymnos. Vandringen är av lättare karaktär, där tonvikten ligger på gemenskap och information.

Profet Elias – Platanos Vathys

Profet Elias är Kalymnos högsta bergstopp 676 m. På toppen ligger ett vitt kapell som en liten vit prick, det blir vårt riktmärke. Från toppen bjuds betraktaren på en upplevelse av frihet. Det tornas rymd genom den vidunderliga utsikten i kompassens alla riktningar. Under fötterna på betraktaren breder Kalymnos ut sig som en magnifik skulptur.

Kandouni –Argos

Denna vandring är en av de mer krävande, men den ger sin vandrare så mycket tillbaka.
Upplevelserna har en spännvidd från hisnande känslor från bergskammen, till den totala frid som råder i Phitari Bay, där klostret är beläget. Större delen av vandringen breder västerhavet ut sig i synfältet.

Kyra Psili

Denna vandring visar upp tre riktiga pärlor. Det lilla klostret som ligger (I-ti)integrerat med berget och utsikten över Pezonda Bay.
Pezonda Bay är en havsvik, som på håll ser ut som en liten alpsjö med sitt kristallklara blå vatten. Vandringen ned till vattnet går igenom en dalgång med helt otroliga olivträd.
Tillsammans ger dessa tre upplevelser nutidsmänniskan en gåva, nämligen att överskrida tid och rum och den självklara frågan ”Vad är viktigt”.

Argos – Kephala Cave - E Katarina – Argos

Denna vandring bjuder på skiftande underlag och natur. Men en stor del av vandringen är havsnära, där Öar i horisonten avtecknar sig som hägringar. På vår andra sida bildar bergen fantasieggande formationer.

Folk museum – Agios Georgios- – Vlychadia - Folk museum

Denna vandring tar oss runt Kalymnos sydligaste udde. Där ute avtecknar sig ett bländande vitt kapell mot havets blåa fond som en utpost, scenen är helt magnifik.
Vandringen viker av in i en fjord, där hav och land möts bildas en underbar strand. Detta är foten av byn Vlychadia som ligger samlad kring denna vik.

Stavros – Emborios

Vandringen går på ryggen av en bergskedja från söder till norr cirka fyra hundra meter över havet, ryggen blir en skiljelinje mellan väst och öst.
Utsikten är vidunderlig och ger en känsla av storhet och frihet. Det ”tornas rymd”, som ger betraktaren en möjlighet att se sig själv och världen från ett vidgat perspektiv.

This site is produced by Christer Blom
Background by Stefan J Nilsson